אודות
נחמה חרך נולדה בכפר מלל בשנת 1975. למדה בבית הספר לאומנות ״בסיס״ שבעין ורד ב1998, בוגרת המחלקה לקרמיקה באקדמיה לאומנות ועיצוב בצלאל שבירושלים 2001, וחילופי סטודנטים באוניברסיטת Colin לקרמיקה שבדנמרק. עם סיום לימודי התואר הראשון פתחה נחמה סטודיו לקרמיקה וגלריה במושב חרות שם עבדה בין השנים 2001-2009 ולימדה עשרות תלמידים.
כיום נחמה מתגוררת ויוצרת בישוב צוקים שבערבה התיכונה. טכניקות עיקריות בעבודתה הן אובניים, חוליות ופינצ׳ינג.״מרגש אותי תהליך הפיכת גוש חומר לקליפה ומיכל. אני אוהבת ליצור כלים שימושיים ולראות את האומנות שלי משתלבת בחיי היום יום של האנשים״. נחמה מושפעת מנופי המדבר ויוצרת שכבתיות צבעונית תוך שילוב סוגי חומר שונים.
.
עבודות
ספלים
פינצ׳יות
שלוש נגיעות, היא סדרה של ספלים אסימטריים המיוצרים באובניים ומאופיינים בשלושה שקעים, שהם חותמה האישי של נחמה. דופן הכלי דקה וניצבת ב90 מעלות ביחס לתחתית, המפגש ביניהן מעוגל ומקנה תחושה של יריעת בד רכה. השקעים מאפשרים אחיזה נוחה ומותאמת באופן ארגונומי לכף היד. הספלים מופיעים בגלזורות שונות ומסוגי חומר שונים.
פינצ׳יות, מהמילה pinching צביטה, היא סדרה ללא הפסקה אותה נחמה יוצרת תוך כדי שיחה או ברגעים של מדיטציה. כלים אלו נראים לכאורה פשוטים אך נדרשות מיומנות רבה וסבלנות כדי לייצר את המראה הטבעי, המכיל והמדויק. החומר נצבט בין אצבעותיה בתנועה מעגלית ולחיצות צפופות העוקבות אחת אחרי השנייה. את נחמה מרגש תהליך הפיכתו של גוש חומר לקליפה אורגנית היושבת בתואם בכף היד שלה ואח״כ של המשתמש. ״אני מחפשת להשיג הרמוניה צורנית שתחבר את הדופן והבסיס לקו מתאר עגול ואורגני השומר על מתח מבני בעל עובי אחיד. יש משמעות פה לדיוק בצורה, הרדיוסים והזרימה של הכלי כולו״. כלים שבני 7000 שנים שיוצרו בטכניקה זו נמצאו בחפירות ארכיאולוגיות בצפון אמריקה ואירופה
הליכת בוקר במדבר
חומר ממוחזר, טרקוטה, אפור ולבן; אובניים וגלזורה מט בגוון טבעי
״בהליכת הבוקר אני מבקשת כל יום מחדש שכל היופי הזה שמקיף אותי יחלחל לתוכי ויצא ממני דרך היצירה שלי בחומר״. מראה קירות הצוקים של נחל עשוש בו נחמה חרך צועדת כל יום היו ההשראה לסדרת כלים זו. פסים אופקיים שכבתיים של גווני אדמה מקיפים אותם בתנועה סיבובית. גושי חומר בגוונים שונים הונחו זה על גבי זה, וחוברו על ידי תנועת האובניים באופן רנדומלי המדמה הזחה, הסעה ובלייה של אדמת סחף. זהו ביטוי רגשי במלאכת קראפט ביד אומן בה כל יצירה היא אחת ויחידה והתוצאה אינה חזויה מראש.